תנועת הקיטאידו

התרגום המילולי של תנועת הקיטאידו נובע משילוב המילים ביפנית.
KI- אנרגית חיים,כוח
TAI- גוף
DO-דרך.
תנועת הקיטאידו התפתחה בשנות ה-80, מתוך תנועת הקראטה,ובשילוב תנועת השינטאידו [SHINTAIDO], ופילוסופית הזן [ZEN], על ידי שיהן קן וייט [SHIHAN KEN WAUGHT],
שיהן קן וייט למד עם בכירי המורים ביפן [Harada sensei, Egami sensei Aoki sensei] והיה לתלמידם הקרוב.הוא לימד ביפן, אירופה וארה”ב. באחת הנסיעות ללמד בארה”ב פגש שיהן וייט את מורה הזן גנפו [GENPO SENSEI]. פגישה גורלית זו חשפה בפניו את תרגול המדיטציה והעבודה הפנימית הנלווית לה, וכמו כן את החשיבות שלה במסע של כל מתאמן ומתאמנת. שיהן קן וייט התענין גם בתפיסת העולם המערבית ביחס לתנועה ועבודה פנימית, הוא למד תרפיה במחול בניו יורק שם נחשף למפגש האינטימי של גוף ונפש.לאחר שנים של לימוד ותרגול, גיבש שיהן קן וייט את תנועת הקיטאידו.
תנועת הקיטאידו משלבת בתוכה תנועה רכה ונשימתית המכונה סיישין, יחד עם תנועה חופשית, דינאמית ומתפרצת. תנועת הסיישין היא תנועה עגולה וזורמת, יש בה חלקים אקספרסיביים, בהם המתאמן מביע עצמו בקול ובהבעת הפנים, ותנועה חופשית המבטא את התנועה האישית של כל מתאמן. החלק הדינאמי מתאפיין בתנועה פורצת חזקה וגדולה.
תנועת הקיטאידו נובעת ממרכז הגוף, מאזור האגן וההיקף סביבו הנקרא ביפנית -KOSHI. הקושי מחבר אותנו לרגליים ולאדמה, ומקנה לנו את תחושת היציבות.ובו זמנית הקושי -KOSHI מחבר אותנו עם בית החזה הידיים והפנים, האיברים איתם אנו מביעים עצמנו, ויוצרים קשר עם הסביבה והעולם שבחוץ.
תנועת הקיטאידו בנויה מקיהון KIHON [כמו אותיות בשפה המדוברת,ומשמעותו ביפנית בסיסי]. הקיהון מבטא את הצורה הבסיסית של התנועה וגם את האיכות שהיא מעבירה. למשל הקיהון KAISHO UCHI משמעותו מכה חזקה, ואיכות התנועה מאופיינת כתנועת הברק, תנועה מהירה וחותכת.
חיבור של מספר קיהונים בונה קאטה [KATA] . סדר הקיהונים והימצאותם, יוצר את מורכבות הקאטה. הקאטה עוזרת למתאמנים לזכור את הקיהונים ואיכותם ,אך יותר מכך, היא מפתחת מיומנויות תנועתיות מורכבות, ובכך מעמיקה את ההבנה הגופנית של איכויות מופשטות כמו מרחב עוצמה, וכיוון.

תנועת הקיטאידו מתאפיינת בחמש עקרונות :
RELEASE- הרפיית הגוף על ידי מתיחת הגוף, ותנועה מעגלית וזורמת, והן על ידי מאמץ גדול כמו ריצה קפיצה ותרגול קיהונים.
OPENING- פתיחת הגוף,על ידי פתיחה של החלק הקדמי של הגוף,למשל על ידי תנועות הקשתה וחשיפה של אזור בית החזה.
FLOWING- זרימת הקי בגוף, מתגברת על ידי המאמץ הפיסי והמתיחות.
CONNECTING- קשר מחודש עם הגוף,מתאפשר ליצירה של-
HARMONISING- תחושת הרמוניה.
באימון הקיטאידו המתאמן מתרגל לבד, או בתרגול הנקרא קומיטה [KUMITE- משמעותו ביפנית ‘לתת יד’]. זהו תרגול בזוגות או בקבוצה. קומיטה הוא מפגש בין שני מתאמנים\ מתאמנות או יותר, הבא לחלוק את הבנת התנועה,ולבטא את הכוח שלה. הקומיטה מאפשר למתאמנים\ מתאמנות מצד אחד לשקף את התנועה של בן הזוג ובת הזוג ומצד שני, להכיר בחלקים הריקים החלשים של עצמם ושל בן זוג\בת זוג. מושג ה’יריב’ הקשור לאומנות הלחימה הקלאסית השתנה בתנועת הקיטאידו ל’פותח’. או ‘מקבל התנועה’ של הבן זוג.

שתפו...

תכנים נוספים...

תנוחת המדיטציה

תנוחת המדיטציה תנוחת מדיטציה טובה ויציבה, מאפשרת למדיטציה להתרחש באופן טבעי. על מנת להתחיל למדוט…